Benfica geeft eerste prijs niet weg na blunder en mooie vrije trap

Daniel Cabot Kerkdijk21 mrt 2010, 21:22
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2010, 21:22

Benfica heeft de Taça da Liga weer aan haar prijzenkast toegevoegd. De koploper van de Liga Sagres versloeg FC Porto zondagavond in de bekerfinale met 3-0. Vorig seizoen wonnen de hoofdstedelingen de Portugese beker ook al. Door de eindoverwinning zal het zelfvertrouwen in de ploeg van Jorge Jesus alleen maar zijn toegenomen. De landstitel en de Europa League liggen ook binnen handbereik.

/

Na tien minuten lag de bal achter Nuno en daar was de doelman van FC Porto zelf schuldig aan. De sluitpost werkte een inzet van afstand van Ruben Amorim knullig via zijn linkerknie over zijn eigen doellijn: 1-0. Op slag van rust vond Benfica weer het doel. Carlos Martins schoot een vrije trap op indrukwekkende wijze binnen. Diep in blessuretijd bepaalde topschutter Óscar Cardozo de eindstand.

Benfica is bezig aan een mooi seizoen. In competitieverband staat de ploeg van Jesus sinds enkele weken bovenaan, met drie punten voorsprong op Sporting Braga. FC Porto heeft zelfs elf punten minder. Volgende week staat Benfica-Braga op de rol. In de kwartfinales van de Europa League is Liverpool de tegenstander.