voetbalzone

Benfica heeft aan een half uurtje voldoende

10 nov 2008, 22:55
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2008, 22:55
Advertentie
In navolging van aartsrivaal FC Porto heeft ook Benfica zich geplaatst voor de achtste finale van de Portugese beker. De ploeg van Quique Sánchez Flores was in eigen huis al snel klaar met Desportivo Aves, dat uiteindelijk nog van geluk mocht spreken dat een vernedering uitbleef. Na het eerste half uur scoorde Benfica niet meer: 3-0.

Op het eigen gras in het Estadio da Luz liet Benfica er geen twijfel over bestaan wie de favoriet was in de bekerontmoeting. De manschappen van Sánchez Flores schoten uit de startblokken en namen al snel afstand van Aves, een middenmoter uit de Portugese eerste divisie. Hassan Yebda opende na drie minuten spelen de score.

Met snel combinatiespel ging Benfica direct op zoek naar meer en het duurde niet lang voordat het daarvoor beloond werd. Luisão torende na twintig minuten boven alles en iedereen uit en maakte de 2-0, waarna Aimar met een hoogstandje voor het slotakkoord zorgde. De Argentijn bediende op prachtige wijze Maximiliano Pereira, die van dichtbij niet kon missen.

De supporters van de thuisploeg maakten zich op voor een doelpuntenfestijn, maar na de goal van Pereira stokte de productie. Benfica kreeg weliswaar nog wat kansen, maar geen van de mogelijkheden trof het doel waardoor de score op drie bleef steken. Dit was echter meer dan voldoende om verder te bekeren.

Overige uitslag:

Nacional – Sporting Braga 1-0
Bezig met laden …