Benfica incasseert na achttien duels eerste nederlaag van het seizoen

Erik van Dam20 feb 2012, 22:11
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2012, 22:11

Benfica heeft maandagavond voor het eerst dit seizoen puntverlies geïncasseerd in de Portugese competitie. De club uit Lissabon kon het gat met nummer twee FC Porto vergroten tot vijf punten, maar stond na negentig minuten met lege handen op bezoek bij Vitória Guimarães (1-0). Een doelpunt van Marcelo Toscano in de eerste helft was voldoende voor de zege.

/

Voor Benfica was het al lang geleden dat men in de competitie met een nederlaag van het veld stapte. De eerste achttien wedstrijden van dit seizoen eindigden altijd in minstens een punt: vijftien overwinningen en drie gelijke spelen. Op 10 april 2011 was Naval de laatste club die erin slaagde in de Liga Sagres te winnen van Benfica, maar maandag was het dus de beurt aan Vitória.

Een vrije schop aan de rechterkant van het veld, slechts enkele meters van de cornervlag, gaf de doorslag in het Estádio D. Afonso Henriques. De bal werd hoog voorgebracht en vervolgens naar het midden gekopt: daar maaide Edgar Silva over de bal heen, maar was Toscano er wél alert bij. Voor de middenvelder betekende het alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen.

De nederlaag van Benfica zal FC Porto als muziek in de oren klinken. De regerend kampioen loopt al geruime tijd achter haar rivaal aan en krijgt over twee weken de ideale gelegenheid Benfica voorbij te steken. Dan ontmoeten beide elftallen elkaar namelijk in Lissabon. Het verschil tussen beiden blijft voorlopig gehandhaafd op twee punten.

Bekijk hier het doelpunt van Marcelo Toscano (vanaf 1:05 min):