voetbalzone

Benfica kiest noodgewongen voor verkoop van tweetal voor 45 miljoen

Daniel Cabot Kerkdijk01 feb 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 00:00
Advertentie
voetbalzone

Benfica heeft de transferrechten van Rodrigo en André Gomes noodgedwongen voor 45 miljoen euro aan een investeringsmaatschappij verkocht. Het is niet duidelijk of het om Doyen Sports Group gaat, maar het betreft in ieder geval een consortium dat eigendom is van Peter Lim en Jorge Mendes. Lim is een miljardair uit Singapore die recentelijk met een overname van Valencia in verband werd gebracht, terwijl Mendes een van de belangrijkste zaakwaarnemers ter wereld is.

Benfica heeft Rodrigo voor 30 miljoen euro van de hand gedaan, terwijl voor driekwart van de transferrechten van Gomes een bedrag van 15 miljoen euro is genoteerd. Op deze manier versterkt de Portugese club met onmiddellijke ingang zijn financiële huishouding, maar loopt men wel het risico dat het duo binnen een week of vanaf komende zomer door de investeringsmaatschappij wordt verkocht. In sommige landen, bijvoorbeeld Rusland, heeft de winterse transfermarkt nog niet zijn deuren gesloten.

Rodrigo, 22 jaar, genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Real Madrid, en ging in de zomer van 2010 naar Benfica. Met name in Rusland geniet de Spaanse Braziliaan interesse, al verzekerde Zenit Sint-Petersburg zich vrijdag al van de diensten van Salomón Rondón. Benfica kan afhankelijk van de toekomstige prestaties van Rodrigo een extra bedrag van maximaal tien miljoen euro van de investeringsmaatschappij tegemoet zien. De twee jaar jongere Gomes werd afgelopen maand aan Liverpool gelinkt. Een kwart van de transferrechten van de middenvelder blijft eigendom van as Aguias.

Bezig met laden …