voetbalzone

Benfica komt niet langs schoppend Nacional

22 dec 2008, 22:28
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2008, 22:28
Advertentie
Voor het eerst sinds vijftien jaar mag Benfica zich weer ‘winterkampioen’ noemen, maar desondanks heeft de ploeg het kalenderjaar met een bittere nasmaak afgesloten. Maandagavond kwam de koploper van de Portugese competitie niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Nacional (0-0). Benfica vertrekt hierdoor met een voorsprong van twee punten op Porto de winterstop in.

Nacional, de nummer zes van de ranglijst, speelde op bezoek bij Benfica op het scherpst van de snede. De spelers van de bezoekende partij vonden het niet nodig om af en toe hun voet weg te trekken, waardoor het duel gekenmerkt werd door diverse overtredingen. Met elf man zou Nacional de wedstrijd dan ook niet beëindigen. Alonso Ferreira de Matos kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Met een man meer op het veld ging Benfica via een slotoffensief nog op jacht naar de winnende treffer, maar succes had deze zoektocht niet. De score kwam niet in beweging, waardoor de lijstaanvoerder met een enigszins teleurgesteld gevoel het kalenderjaar beëindigde. Op zondag 4 januari gaat de Portugese competitie verder: Benfica speelt dan tegen hekkensluiter Trofense en Nacional ontvangt dan Porto.
Bezig met laden …