voetbalzone

Benfica maakt verjaardag wél speciaal en contracteert 'nieuwe Matic'

Bart Kruyt20 mei 2014, 17:31
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2014, 17:31
Advertentie

Benfica verloor de Europa League-finale, maar won wel de Portugese landstitel en beide nationale bekertoernooien en kan dus spreken van een bijzonder succesvol seizoen. De ploeg uit Lissabon neemt echter niet te lang de tijd om daarvan te genieten en is al druk bezig met de toekomst. Dinsdag heeft Benfica Pawel Dawidowicz aangetrokken.

voetbalzone

Op de dag dat Yaya Touré klaagde dat Manchester City zijn verjaardag was vergeten, vierde Benfica de negentiende verjaardag van Dawidowicz met een vijfjarig contract. De talentvolle Pool is overgenomen van Lechia Gdansk, waar hij in het afgelopen seizoen doorbrak in het eerste elftal. Dawidowicz speelde 29 competitiewedstrijden, waarvan 28 als basisspeler.

Dawidowicz wordt in Polen vergeleken met Nemanja Matic en de media uit zijn vaderland claimen dat de jonge middenvelder is aangetrokken als vervanger voor de voormalig Vitessenaar, die in januari voor veel geld terugkeerde naar Chelsea. Dawidowicz is in ieder geval wel zo fel als Matic: hij pakte in het afgelopen seizoen negen gele kaarten.


Bezig met laden …