Benfica ontdoet zich van Braga en bouwt marge van zes punten op

Daniel Cabot Kerkdijk27 mrt 2010, 22:18
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2010, 22:18

Benfica lijkt af te stevenen op de landstitel in Portugal. De koploper van de Liga Sagres stond tot zaterdag reeds drie punten voor op Sporting Braga en heeft na de minieme overwinning in de onderlinge krachtmeting inmiddels zes punten voorsprong genomen: 1-0. Nummer drie FC Porto speelt zondag tegen hekkensluiter Belenenses en verkleint bij winst de achterstand op Braga tot vijf punten.

/

Benfica domineerde in de eerste helft, maar leek haar krachtsinspanningen niet beloond te zien worden. In haar laatste zes thuisduels had de ploeg van Jesus in de eerste 25 minuten minimaal één keer gescoord, maar Braga bleef overeind. Óscar Cardozo en Javier Saviola lieten goede mogelijkheden onbenut. In de extra tijd van het eerste bedrijf sloeg Benfica toch toe. Uit een vrije trap van Carlos Martins kopte Javi García tegen het been van Luisão aan. De verdediger schoot meteen raak.

De bezoekers kregen pas twintig minuten voor tijd haar eerste goede mogelijkheid en dat gaf een goed beeld over de verhoudingen binnen de lijnen. Na een vrije trap van Luis Aguiar kopte Moisés maar net naast het doel van Quim. Braga-verdediger Alberto Rodríguez raakte in de slotminuten, na een inzet van Ángel Di Maria, de bal met de hand aan, maar werd niet voor zijn daad bestraft. Ook in vier minuten blessuretijd wisten de bezoekers de wedstrijd niet meer te kantelen.