voetbalzone

Benfica presenteert door Suárez geprezen Uruguayaans international

Gijs Freriks29 jan 2015, 21:35
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2015, 21:35
Advertentie

Benfica heeft Jonathan Rodríguez gecontracteerd, een 21-jarige aanvaller die al vier interlands voor de nationale ploeg van Uruguay heeft gespeeld. De topclub uit Lissabon heeft twee miljoen euro voor veertig procent van de eigendomsrechten van Rodriguez betaald en de speler heeft een contract getekend voor tweeënhalf jaar. Als de samenwerking naar wens verloopt, kan Benfica de overige zestig procent van de rechten opkopen.

voetbalzone

Jonathan Javier Rodríguez Portillo, die ook wel El Cabecita (‘Het Hoofd’) wordt genoemd, kwam in zijn debuutseizoen tot elf doelpunten voor Peñarol en dit seizoen was hij al viermaal trefzeker in elf competitiewedstrijden. Hij maakte in oktober in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië zijn debuut voor Uruguay en maakte drie dagen later in de oefeninterland tegen Oman zijn eerste interlanddoelpunt.

Landgenoot Luis Suárez denkt dat Benfica met Rodríguez een goede slag heeft geslagen. “Hij is een fenomenale gozer, een geweldig talent, en ik denk dat Maxi Pereira een goed vaderfiguur voor hem kan zijn bij Benfica”, zei de aanvaller van Barcelona. “Het is niet de eerste keer dat Suárez mij prijst, dat vind ik erg mooi”, reageert Rodríguez in gesprek met Record. Benfica heeft overigens ook de twintigjarige middenvelder Elbio Álvarez overgenomen van Peñarol.

Bezig met laden …