voetbalzone

Benfica stelt teleur op Madeira en haakt even af in titeljacht

Erik van Dam15 dec 2015, 22:57
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 22:57
Advertentie

Benfica, dat de afgelopen twee jaar de titel won in Portugal, is niet in goeden doen. Na het vertrek van succestrainer Jorge Jesus nam Rui Vitória het heft in handen bij as Águias, maar het lukt hem nog niet Benfica wanneer het moet te laten wedijveren om de koppositie. Dinsdag stelde de club na een goede reeks in de laatste weken weer teleur op bezoek bij União Madeira en bleef het bij 0-0.

voetbalzone

Benfica won de laatste vijf competitiewedstrijden stuk voor stuk en klom daardoor van de achtste naar de derde plaats in de Liga NOS, maar haperde dinsdag. Voor rust waagde de ploeg niet één schot op doel en omdat ook de aanvalsdrift van União Madeira te wensen overliet was er weinig aan. Na rust zag het er wat beter uit en deden Kostas Mitroglou, Pizzi en Renato Sanches pogingen, maar allen zonder het gehoopte resultaat.

In de laatste twintig minuten mocht Raúl Jimenéz het laten zien in plaats van Jonas, maar ook hij keerde het tij niet. Scoren bleek een te grote opgave en voor het eerst sinds de smadelijke nederlaag tegen Sporting (0-3 op 25 oktober) bleef Benfica weer eens steken op nul. De achterstand op koploper Sporting bedraagt zeven punten, terwijl ook FC Porto nog vijf punten voor staat op de kampioen. Benfica haakt na de prima opmars van de laatste weken even af in de titeljacht en speelt voor de winterstop nog tegen Rio Ave (competitie) en Nacional (Taça da Liga).

Bezig met laden …