voetbalzone

Benfica versterkt zich op huurbasis met doelpuntenmachine uit Londen

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2015, 22:07
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 22:07
Advertentie

Benfica beschikt komend seizoen over Kostas Mitroglou. De club uit Lissabon en Fulham maken donderdagavond via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller op huurbasis in Portugal aan de slag gaat. De regerend landskampioen van Portugal heeft een optie tot koop.

voetbalzone

Mitroglou was tussen de zomer van 2012 en januari 2014 het boegbeeld van Olympiakos: de 27-jarige Grieks international kwam in 61 officiële duels tot 37 doelpunten. Met name in de eerste seizoenshelft van 2013/14 scoorde hij aan de lopende band, met zeventien treffers in negentien duels. In december 2013 verlengde hij zijn contract met Olympiakos, maar een maand later tekende hij een contract tot medio 2018 met Fulham.

Mitroglou, die Fulham vijftien miljoen euro kostte, werd in zijn eerste half jaar geteisterd door blessureleed en kwam niet verder dan drie duels. Tot overmaat van ramp degradeerde Fulham uit de Premier League. De aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor Olympiakos (33 duels, 19 goals) en hoopt in de komende voetbaljaargang de nodige doelpunten in Lissabon te kunnen maken.

DONE DEAL! Benfica huurt Kostas Mitroglou van Fulham, met optie tot koop. #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …