Benfica wint topper van Porto en mag bekertitel proberen te verdedigen

Bart Kruyt20 mrt 2012, 22:42
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2012, 22:42

Benfica heeft een psychologische tik uitgedeeld aan FC Porto. De ploeg van Jorge Jesus staat in de competitie een punt achter op de regerend landskampioen, maar schakelde Porto dinsdagavond uit in de halve finale van de Taca de Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Benfica was met 3-2 te sterk en mag daardoor gaan proberen om in de eindstrijd haar titel te verdedigen.

/

De Portugese kraker was dus doelpuntrijk en al in de vierde minuut kwam Benfica op voorsprong. Eliaquim Mangala verdedigde slecht uit, waardoor Bruno César Maxi Pereira kon vrijspelen en laatstgenoemde in het dak van het doel raak schoot. Lang stond deze tussenstand echter niet op het bord, want vier minuten later werd een schot van Lucho González van richting veranderd door Javi García: 1-1.

Porto was na deze gelijkmaker de betere ploeg en kwam ook op voorsprong. Mangala maakte zijn fout uit de openingsfase goed, door uit een vrije trap van Joao Moutinho hard binnen te koppen. Gesteund door het fanatieke publiek zette Benfica de achtervolging in en kort voor rust werd het weer gelijk dankzij Nolito. Hij zette na een harde voorzet vanaf rechts de 2-2 op het bord.

In de tweede helft golfde de wedstrijd op en neer en trok Benfica aan het langste eind. Oscar Cardozo werkte een klein kwartier voor tijd de 3-2 binnen en ditmaal slaagde Benfica er wel in om de voorsprong te behouden. Bij Porto werd Marc Janko nog in de ploeg gebracht, maar hij kon het tij niet meer keren. Titelhouder Benfica speelt op 14 april in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen Gil Vicente en Braga gaat.