voetbalzone

Benin bezig met nieuwe bijnaam voetbalelftal

08 okt 2008, 18:53
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2008, 18:53
Advertentie
Het Ministerie van Sport in Benin wil de bijnaam van het nationale voetbalelftal veranderen. De ploeg van de Franse bondscoach Michel Dussuyer wordt al jaren Les Écureuils genoemd, wat simpelweg De Eekhoorns betekent.

Galiou Soglo, minister van Sport in het land dat op de 104de plaats prijkt in de FIFA-ranglijst, liet weten: “Het parlement stelde er vragen over en bekritiseerde ons om het feit dat we het nationale voetbalteam een naam hebben gegeven van een dier dat wegrent als het bang is.”

Daarop bedachten Soglo en de zijnen een nieuwe bijnaam voor de voetballers van Benin. “We gaan de regering het voorstel doen om het nationale elftal de bijnaam Emerging Panthers te geven”, aldus Soglo. Die Engelstalige naam betekent vrij vertaald De Verschijnende Panters.

Kritiek op de bijnaam van een nationaal voetbalelftal was al eerder aan de orde; een jaar geleden pleitte de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki voor een andere koosnaam voor de voetballers van Zuid-Afrika. Volgens de leider van het land moest de naam Bafana Bafana (de jongens, de jongens, red.) wijken voor een nieuwe bijnaam. Die kwam er tot op heden echter nog niet.
Bezig met laden …