voetbalzone

Benjamin Mendy blijft tot tenminste 10 september in de gevangenis

Yanick Vos27 aug 2021, 15:17
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2021, 15:17
Advertentie

Manchester City-verdediger Benjamin Mendy wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding, zo bevestigde de Engelse politie donderdag. De 27-jarige Fransman wordt aangeklaagd door drie slachtoffers ouder dan zestien jaar. City heeft de verdediger geschorst, zo meldt de Engelse grootmacht middels een statement op de website. Een dag later blijkt dat Mendy sowieso niet op borgtocht vrij zal komen, waardoor de linksback tot tenminste 10 september in de gevangenis moet verblijven, de dag dat hij opnieuw voor de rechter zal verschijnen.

Alleen in een uitzonderlijke situatie mag Mendy voor 10 september de gevangenis verlaten, zo klinkt het vanuit Engeland. The Crown Prosecution Service bevestigde donderdag dat het gaat om vier aanklachten voor verkrachting en één voor aanranding tussen oktober 2020 en augustus 2021. Daarnaast heeft hij de voorwaarden van een eventuele borgtocht geschonden. Manchester City laat weten dat Mendy voorlopig geschorst is gedurende het onderzoek van de politie. De vleugelverdediger arriveerde vrijdagochtend in een wit politiebusje bij de rechtbank, al mocht hij daar nog niet zijn verhaal doen.

Manchester City liet donderdag op de clubwebsite niet exact weten voor welk vergrijp Mendy is aangeklaagd. Omdat het een juridische zaak betreft kan de club geen verdere details vrijgeven. Mendy staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij the Citizens. Mede door blessureleed kwam hij in vier seizoenen niet verder dan vijftig Premier League-duels.

Dit seizoen speelde Mendy nog met Manchester City in de strijd om de Community Shield. Het duel met Leicester City werd met 1-0 verloren. In de eerste speelronde van de Premier League startte hij vanuit de basis tegen Tottenham Hotspur (1-0 nederlaag).

Bezig met laden …