voetbalzone

Benschop droomt van Oranje: ‘Kijk naar Dost, die zat er opeens bij'

Thijs Post23 apr 2015, 17:15
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2015, 17:15
Advertentie

Charlison Benschop droomt van het Nederlands elftal. De 25-jarige aanvaller van Fortuna Düsseldorf werd door Patrick Kluivert geïnformeerd over de nationale ploeg van Curaçao, maar Benschop besloot zich nog niet aan te melden voor de nationale selectie van het eiland. Stiekem droomt hij nog van het Nederlands elftal.

Benschop, ex-speler van onder meer RKC Waalwijk en AZ, doet het uitstekend in de 2. Bundesliga. Als hij een stap hogerop kan maken en ook daar kan scoren, kan het snel gaan. In gesprek met Voetbal International wijst hij op Bas Dost, die uitstekend op dreef was bij VfL Wolfsburg.

“Mocht ik hierna een volgende stap maken, dan kan het snel gaan. Kijk naar Dost. Die scoort de ene na de andere goal en zit opeens bij het Nederlands elftal”, legt Benschop uit. De aanvaller werd door Kluivert benaderd in een groepsapp, een initiatief van Vurnon Anita en Leroy Fer. Onder anderen Eloy Room, Kemy Agustien en Leandro Bacuna zaten ook in de groep. Kluivert legde de plannen uit. “Maar ik wil die keuze nog niet maken. Kluivert begreep me”, aldus Benschop.

Bezig met laden …