voetbalzone

Benschop heeft miljoenentransfer naar Bundesliga te pakken

Daniel Cabot Kerkdijk04 jun 2015, 16:38
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 16:38
Advertentie

Charlison Benschop mag zich vanaf komend seizoen in de Bundesliga bewijzen. Hannover 96 maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvaller van Fortuna Düsseldorf, dat naar verluidt een bedrag van 2,4 miljoen euro ontvangt. Benschop, 25 jaar, heeft een contract tot de zomer van 2018 ondertekend.

voetbalzone

“Ik kijk erg naar mijn periode bij Hannover uit”, laat Benschop in een reactie weten. “Ik krijg de kans om mij verder te ontwikkelen en mijn eerste stappen in de Bundesliga te zetten.” Dirk Düfner is blij met de komst van de Nederlander, die wordt geprezen om zijn kwaliteiten en doorzettingsvermogen. “Dat heeft hij bij Fortuna Düsseldorf duidelijk laten zien. We zijn blij dat zijn keuze op Hannover 96 is gevallen”, zo benadrukt de sportbestuurder.

Benschop speelde in Nederland voor RKC Waalwijk en AZ, om vervolgens bij Stade Brest aan de slag te gaan. Daar verdiende hij een transfer naar Fortuna Düsseldorf, dat 1,2 miljoen euro voor hem betaalde. Na 60 officiële duels en 25 doelpunten verkoopt de club uit de 2. Bundesliga hem nu voor het dubbele. Benschop is niet de eerste Nederlander in dienst van Hannover 96: Marc van Hintum en Arnold Bruggink gingen hem voor.

Bezig met laden …