voetbalzone

Benschop hoopt op uitnodiging Oranje: ‘Je moet nooit ‘nooit’ zeggen’

Daniel Cabot Kerkdijk22 okt 2013, 09:05
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2013, 09:05
Advertentie

Louis van Gaal heeft als coach van het Nederlands elftal voldoende aanvallers tot zijn beschikking, maar in Duitsland hoopt een spits stiekem op een uitnodiging. Charlison Benschop is namelijk dit seizoen in dienst van Fortuna Düsseldorf behoorlijk op dreef en heeft Oranje als einddoel.

/

Na negen duels in de 2. Bundesliga, het tweede niveau van Duitsland, staat de teller van Benschop op zes doelpunten. “Ik ben nog jong, maar het Nederlands elftal is mijn doel”, vertelt de ex-speler van RKC Waalwijk en AZ aan BILD. De 24-jarige aanvaller speelt in Düsseldorf op huurbasis: hij heeft nog een doorlopend contract met Stade Brest uit Frankrijk.

"Het WK in Brazilië komt nog wat te vroeg. Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Bas Dost, Luuk de Jong...de concurrentie is groot", erkent Benschop. Dost en De Jong zijn echter niet in vorm, terwijl Huntelaar maanden aan de kant staat. “Maar die drie spelen in de Bundesliga”, repliceert de voormalig jeugdinternational. “Daar zou het voor mij ook gemakkelijker zijn. Maar je moet nooit 'nooit' zeggen. In het voetbal kan veel gebeuren."

Bezig met laden …