voetbalzone

Benson: 'Wij heten niet voor niets het Real Madrid van China'

Daniel Cabot Kerkdijk30 mrt 2010, 15:29
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2010, 15:29
Advertentie

Fred Benson speelt momenteel op huurbasis voor de Chinese topclub Shandong Luneng Taishan FC. De aanvaller van RKC Waalwijk was tijdens zijn debuut in de competitie meteen trefzeker. Hij kijkt derhalve tevreden terug op zijn eerste weken waarin hij ook meespeelde in de Aziatische Champions League. "Het was geweldig om in de Champions League te spelen", vertelt Benson op de clubsite.

/

"Afgelopen week moesten we tegen Pohang Steelers in Zuid-Korea. We verloren met 1-0, maar hadden minstens gelijk moeten spelen. Een teamgenoot van mij miste een penalty. Tsja, die dingen gebeuren. Dat hoort bij voetbal. Dinsdag spelen we in Shandong tegen ze en krijgen we een nieuwe kans.' Het is in Azië wel anders dan in Europa. Maar het toernooi leeft wél bij de mensen. De stadions zitten goed vol.

"Voor mij is dit toernooi een prachtige ervaring. Ik krijg landen te zien die ik nog nooit eerder zag. 'Ik wil gewoon genieten en zoveel mogelijk doelpunten maken. Het stadion hier schijnt meestal uitverkocht te zijn. Dat is mooi. Nu is het zaak te gaan werken aan de doelstelling: kampioen worden van China en de poulefase van de Champions League doorkomen. De verwachtingen van de fans zijn ook hoog. Wij heten niet voor niets het Real Madrid van China!"

Bezig met laden …