voetbalzone

Benteke bezorgt Aston Villa vreugde, West Ham blijft verrassen

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2014, 21:54
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 21:54
Advertentie

Aston Villa heeft dinsdag voor het eerst sinds medio september een overwinning in de Premier League geboekt. Een doelpunt van Christian Benteke gaf de doorslag tegen Crystal Palace en maakte een einde aan een reeks van acht duels zonder zege. Door de zege stijgt de ploeg van Paul Lambert naar de twaalfde plaats. Het Southampton van Ronald Koeman is weliswaar dé verrassing van het seizoen, maar West Ham United presteert ook zeer sterk. Door de nipte zege op West Bromwich Albion blijven de Londenaren op een vijfde plaats staan.

voetbalzone

Crystal Palace - Aston Villa 0-1
De vreugde was groot bij Benteke: de aanvaller maakte na iets meer dan een half uur spelen zijn eerste Premier League-treffer sinds maart. De van blessureleed teruggekeerde aanvaller veroverde de bal op het middenveld, stoomde op richting het strafschopgebied van Crystal Palace en schoot raak: 0-1. De thuisploeg slaagde er niet in om Brad Guzan te passeren. Een kopbal van Mile Jedinak en een inzet van Yannick Bolasie waren een prooi voor de keeper.

Na de onderbreking domineerde Crystal Palace weliswaar de wedstrijd, maar het team van Neil Warnock slaagde er nauwelijks in om voor gevaar te zorgen. De beste kans van de tweede helft was zelfs voor het amper gevaarlijke Aston Villa, dat zag hoe Julian Speroni met voetenwerk een doelpunt van Andreas Weimann voorkwam. Zodoende gaf de voltreffer van Benteke de doorslag op Selhurst Park.

voetbalzone

West Bromwich Albion - West Ham United 1-2
De thuisploeg kende een goed begin. De gemiste kans van Victor Anichebe was voorbode van de openingstreffer van Craig Dawson. Uit een vrije trap van Graham Dorrans kopte de verdediger de bal achter Adrian: 1-0. West Ham moest reageren en deed dat met verve. Ben Forster had een antwoord op een omhaal van Andy Carroll, maar in de rebound was Kevin Nolan alsnog trefzeker: 1-1. Op slag van rust zorgde James Tomkins met een rake kopbal uit een hoekschop van Stewart Downing voor de 1-2. Een hard gelag voor WBA.

WBA kwam echter sterk terug uit de kleedkamer en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. West Ham leunde echter op zijn verdediging en antincipeerde goed op de aanvallen van the Baggies. Hoewel WBA druk bleef uitoefenen op de defensie van de Londenaren, bleef een gelijkmaker uit. Dat was voor een groot deel ook te danken aan Adrian, die met zijn voeten de inzet van Anichebe keerde.

Bezig met laden …