voetbalzone

‘Benteke moet niet vergeten dat hij 22 jaar is en nog veel te leren heeft’

Thijs Post24 mei 2013, 13:09
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 13:09
Advertentie

Christian Benteke wordt gezien als een van de beste aankopen van het voorbije jaar in Engeland. Aston Villa nam de nu 22-jarige aanvaller voor circa acht miljoen euro over van Racing Genk en met zijn negentien treffers in de Premier League was hij van grote waarde. In de Belgische media rept de aanvaller over een transfer naar een grotere club, maar daar wil men bij Aston Villa niets van weten.

/

Manager Paul Lambert waarschuwt zijn pupil: Benteke heeft volgens hem nog veel te bewijzen voordat hij zich echt een van de sterren van de Premier League mag noemen. “Hij moet de realiteit niet uit het oog verliezen. Hij is nog maar tien maanden in Engeland en bij Aston Villa is iedereen weg van hem. Hij begint net en hij gaat een terugval krijgen, zoals iedereen. Als hij richting de vierhonderd of vijfhonderd wedstrijden gaat kunnen we zeggen: ‘Ja, hij is echt een goede speler’.”

Lambert denkt dan ook dat Benteke gewoon in Brimingham blijft. “Honderd procent zeker weet je het nooit, maar hij heeft nog een contract voor drie seizoenen en de club staat altijd op de eerste plek. Hij heeft een seizoen achter de rug zonder blessures en schorsingen, behalve de laatste dag. Dat is uniek. Hij moet niet vergeten dat hij nog maar 22 jaar oud is en dat hij nog veel te leren heeft.”

Bezig met laden …