voetbalzone

Benítez: ‘Daarom werd Barça vijf keer kampioen en Real maar één keer’

Peter Nusselder18 feb 2016, 08:09
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 08:09
Advertentie

Rafael Benítez was afgelopen zomer blij met de kans die hij kreeg om trainer van Real Madrid te worden, maar werd al snel weer ontslagen en heeft weinig plezier beleefd aan zijn tijd in de Spaanse hoofdstad. Dat verwijt Benítez vooral voorzitter Florentino Pérez, die hij bemoeizuchtig noemt.

/

“Hij is altijd overal aanwezig. Hij loopt rond, praat met de spelers, praat met de pers. Hij is altijd in de buurt en het is niet eenvoudig voor een coach als je ziet dat dit elke dag gebeurt”, maakt Benítez duidelijk in gesprek met BT Sport. De Spaanse oefenmeester houdt Pérez, die afgelopen zomer Carlo Ancelotti nog wegstuurde, min of meer verantwoordelijk voor het geringe aantal prijzen dat Real pakt.

“Om kampioen te worden, is er continuïteit nodig. Je neemt het op tegen Barcelona, die hebben een eigen stijl. Real wisselt ieder jaar van trainer en moet dus telkens opnieuw beginnen. Daarom heeft Real de laatste zeven jaar maar één keer een landstitel gewonnen en Barcelona vijf”, meent Benítez, die hoopt weer in Engeland aan de slag te kunnen. “Ik ben gek op de Premier League en het is mijn prioriteit om daar terug te keren.”

Bezig met laden …