voetbalzone

Benítez: ‘De fans van Real Madrid zijn echt wel blij met wat ze zien, hoor’

Erik van Dam23 okt 2015, 20:29
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 20:29
Advertentie

Voordat het officieel bevestigd werd, riepen critici al dat Rafael Benítez niet het aanvallende voetbal zou laten zien bij Real Madrid zoals de club dat speelde onder Carlo Ancelotti en José Mourinho. Benítez kreeg het etiket van een behoudende trainer, die liever ziet dat zijn team goed verdedigt in plaats van aanvalt. Dat het nu ook hardop over hem gezegd wordt, vindt de Spaanse coach irritant.

voetbalzone

In aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid zei Laurent Blanc, de trainer van de Fransen, dat Real Madrid graag ver inzakt en er dan met drieduizend kilometer per uur uit komt. “Ik loop al een hele tijd mee in de voetballerij”, verzucht Benítez vrijdag in een reactie. “Helaas wordt een deel van de uitspraken van trainers tijdens persconferenties onnodig lang nabehandeld.”

“Mijn spelers voerden het plan uit dat wij bedacht hebben. Het team speelde met een hoge intensiteit en dat is bevredigend voor de fans van Real Madrid en voor mij”, beweert Benítez. “En los van deze wedstrijd vertoont mijn loopbaan als trainer records, zeges en doelpunten. Hoe graag mensen mijn imago ook wensen om te draaien. Real gaf een goed beeld van zichzelf in Parijs. We bouwen graag voort op goede resultaten. De Real-fans zijn echt wel blij met wat ze zien, die maken zich geen zorgen.”

Bezig met laden …