voetbalzone

Benítez: ‘Een rare, rare beslissing: ik zag niet dat het een strafschop was’

Erik van Dam26 apr 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2013, 00:15
Advertentie

Rafael Benítez werd dit seizoen geregeld tegengewerkt door de supporters van Chelsea, die steeds benadrukten dat hij niet meer is dan een interim-trainer. De Spanjaard blijft echter doorbouwen op de weg naar succes voor the Blues en is daar na donderdagavond weer wat dichter bij. Buitenshuis werd FC Basel met 1-2 geklopt door een goal in blessuretijd van David Luiz.

/

De verdediger joeg een vrije trap tegen de touwen en schonk Chelsea zo een uitoverwinning. Enkele minuten voor tijd had FC Basel het juist weer spannend gemaakt met een rake penalty van Fabian Schär. Een cadeautje, zo oordeelde Benítez na de wedstrijd. In zijn ogen hadden de Zwitsers eigenlijk geen recht op de strafschop. “Ik zag niet dat het er één was. De bal was in de lucht en ik vond het een rare, rare beslissing.”

Benítez complimenteerde de tegenstander wel met het verdere spel. “Je kon de intensiteit en snelheid goed zien in de wedstrijd, het tempo lag hoog. Wij kregen meer dan voldoende kansen om te scoren, maar die penalty was wel echt een verrassing en dat kon nog wel eens het verschil maken. Gelukkig maakten we er zelf twee, dat is altijd mooi. Ik ben heel tevreden over het elftal.”

Bezig met laden …