voetbalzone

Benítez: 'Ik wilde Dani Alves halen, maar uiteindelijk kozen we voor Kuyt'

Erik van Dam23 mrt 2012, 08:00
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2012, 08:00
Advertentie

In zijn jaren als trainer van Liverpool bracht Rafa Benítez de nodige spelers naar Anfield. De Spanjaard zwaaide van 2004 tot 2010 de scepter bij the Reds en was verantwoordelijk voor de komst van onder meer Xabi Alonso, Fernando Morientes, Jan Kromkamp, José Reina, Fernando Torres en Ryan Babel. Ook had hij graag Dani Alves toegevoegd aan zijn selectie. Budgettechnisch was dat echter niet mogelijk, laat Benítez nu, jaren na dato, weten.

/

In gesprek met Sports Illustrated onthult Benítez hoe hij in de zomer van 2006 op zoek was naar een vleugelverdediger en een spits. Het oog van de trainer viel daarbij op Dani Alves, toen actief bij Sevilla, en Dirk Kuyt. “Dani Alves was optie nummer één aan de rechterkant. Maar het probleem was dat ik hem als vleugelspeler in moest zetten, terwijl hij een aanvallende back was. Het was een lastige beslissing, we hadden geld voor óf een spits, óf een back.”

“Uiteindelijk kozen we voor de spits en haalden we Kuyt. En om eerlijk te zijn pakte dat niet verkeerd uit, hij heeft fantastisch bijgedragen aan de club.” Benítez zegt ook dat hij van de directie geen permissie kreeg Stevan Jovetic los te weken bij Fiorentina, in 2009. “Hij was ons doelwit, maar we hadden het geld niet voor hem. Ik had in mijn hoofd om Javier Mascherano, Lucas, Steven Gerrard en Alberto Aquilani op het middenveld te zetten en Jovetic daar net voor, maar het lukte niet.”

Bezig met laden …