voetbalzone

‘Benítez loopt miljoenen mis door kritische woorden richting Real’

Erik van Dam19 feb 2016, 16:49
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 16:49
Advertentie

Rafael Benítez heeft zichzelf mogelijk een fikse som geld door de neus geboord. De Spanjaard tekende vorig jaar zomer een contract voor drie seizoenen bij Real Madrid en zette toen ook zijn signatuur onder een vertrouwensovereenkomst, die stelde dat hij niets negatiefs zou mogen zeggen over de Koninklijke of voorzitter Florentino Pérez tijdens zijn werk in Madrid of in een specifieke periode na een ontslag.

/

Benítez hield het niet lang vol in de hoofdstad en werd op 4 januari de laan uitgestuurd. Donderdag was hij te gast bij BT Sport en werd hem gevraagd naar zijn tijd bij Real en de samenwerking met voorzitter Pérez. Benítez was daarbij waarschijnlijk even vergeten wat er in zijn oude contract stond, want hij was kritisch. “Pérez is altijd overal aanwezig. Hij loopt rond, praat met de spelers, praat met de pers.”

“Hij is altijd in de buurt en het is niet eenvoudig voor een coach als je ziet dat dit elke dag gebeurt”, gaf de ontslagen oefenmeester aan. “Om kampioen te worden, is er continuïteit nodig. Je neemt het op tegen Barcelona, die hebben een eigen stijl. Real wisselt ieder jaar van trainer en moet dus telkens opnieuw beginnen. Daarom heeft Real de laatste zeven jaar maar één keer een landstitel gewonnen en Barcelona vijf”, zo sprak Benítez.

/

Het Spaanse El Economista bericht vrijdag dat de woorden van Benítez waarschijnlijk als te kritisch kunnen worden opgevat wanneer de contractstukken van vorig jaar zomer erbij worden gepakt. Als Real-voorzitter Pérez concludeert dat zijn ex-trainer de regels geschonden heeft, is hij hem geen resterend salaris meer verschuldigd over de rest van dit seizoen. Aangezien Benítez voor een loon van vier miljoen euro op de lijst stond in Madrid heeft hij daarmee een fikse som geld eigenhandig weg laten vliegen.

In principe zou Real Madrid verplicht zijn om Benítez de volledige drie jaren van zijn contract door te betalen. Wanneer de trainer zou besluiten vóór de zomer van 2018 weer ergens aan het werk te gaan, zou zijn recht op het resterende salaris komen te vervallen. Mede om die reden, zo werd een paar maanden geleden geschreven, zou Clarence Seedorf bijvoorbeeld ook nog wachten met het aanvaarden van een nieuwe baan. Ook hij wordt nog ‘gewoon’ doorbetaald door AC Milan, omdat hij er tot komende zomer onder contract staat.

Bezig met laden …