voetbalzone

Benítez: ‘Ondanks die eerste misser legt hij toch nog eens aan’

Erik van Dam30 dec 2015, 17:37
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2015, 17:37
Advertentie

Real Madrid won woensdagmiddag met 3-1 van Real Sociedad en twee van de drie treffers kwamen van Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller miste halverwege de eerste helft een strafschop, maar kort voor rust schoot hij wél raak van elf meter. Met nog twintig minuten te gaan hielp hij Real opnieuw op voorsprong en daarna bepaalde Lucas Pérez de eindstand. Rafael Benítez was tevreden over hoe zijn team het deed.

voetbalzone

“We controleerden de wedstrijd, op tien minuten na misschien. We creëerden veel kansen en als we die eerder hadden afgemaakt, hadden we een rustigere wedstrijd gekend”, aldus de trainer. Hij was trots op Ronaldo, die dus twee van de drie doelpunten maakte tegen Real Sociedad. “Ondanks die eerste misser legt hij toch nog eens aan. Hij nam het team daarmee op zijn rug. Het hele team liet overigens karakter zien”, aldus Benítez.

De coach van de Koninklijke kreeg na afloop de vraag of hij tevreden is wat Real Madrid sinds de zomer heeft laten zien onder zijn leiding. “Ik heb daar mijn mening over”, was het terughoudende antwoord van de oefenmeester. “En sommigen van jullie zullen er ook je eigen mening over hebben. Ik twijfel niet aan de objectiviteit van de meeste journalisten”, sprak Benítez.

Aan het niet inbrengen van Isco (laatste wedstrijd op 13 december) en Jesé Rodríguez (eveneens 13 december) wilde hij niet al te veel woorden vuil maken. “We hebben de beschikking over 24 man en tijdens een wedstrijd mag ik er maximaal 14 gebruiken. Daar is je antwoord...”, aldus Benítez.

Bezig met laden …