voetbalzone

Benítez start Internazionale-tijdperk met verovering van Suppercoppa

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2010, 22:41
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 22:41
Advertentie

Internazionale gaat door waar het afgelopen seizoen was geëindigd. Na de verovering van de landstitel, de Coppa Italia en de Champions League was ook de Coppa Italia zaterdagavond een prooi voor de Milanezen, die daarmee Rafa Benítez een flitsende start van zijn dienstverband bij de Nerazzurri bezorgden. AS Roma kwam er niet aan te pas: 3-1. Wesley Sneijder kwam niet tot scoren en werd kort voor het einde vervangen door Marco Materazzi.

/

De ploeg van Claudio Ranieri was in de beginfase veel sterker. Mirko Vucinic en Jeremy Menez kregen de bal echter niet langs Júlio César. John Arne Riise gaf na twintig minuten spelen het goede voorbeeld. Na voorbereidend werk van Francesco Totti rondde de Noor af: 0-1. Vlak voor rust kwam Inter op gelijke hoogte. Een zwakke terugspeelbal van Vucinic op Juan was een prooi voor Goran Pandev, die de bal vervolgens langs Bogdan Lobont werkte: 1-1.

In de laatste twintig minuten trok Inter de wedstrijd naar zich toe. Na een rush van Lúcio en het goede spelinzicht van Diego Milito rondde Samuel Eto'o eenvoudig af: 2-1. Tien minuten voor het einde was het opnieuw raak. Na slordig balverlies van Rodrigo Taddei ging Eto'o een één-twee met Sneijder aan en schoot hij de bal onder Lobont door: 3-1.

Bezig met laden …