voetbalzone

Benítez waarschuwt Olympiër Babel

09 jul 2008, 19:13
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2008, 19:13
Advertentie
De Olympische Spelen in Peking bezorgen menig trainer de nodige hoofdbrekens, zo ook Rafael Benítez. De trainer van Liverpool heeft woensdag op de officiële website aan Ryan Babel laten weten dat áls hij meegaat naar het mondiale evenement dat wel eens vervelende consequenties kan hebben hebben voor zijn speeltijd.

Babel is sneller dan verwacht van zijn enkelblessure hersteld, maar maakt deel uit van de Olympische voorselectie van Foppe de Haan. Komende week wordt duidelijk of de Amsterdammer daadwerkelijk tot de achttienkoppige selectie zal behoren. Dat betekent dat hij niet alleen de derde voorronde van de Champions League mist, maar ook de eerste twee competitieduels tegen Sunderland en Middlesbrough.

"Natuurlijk zijn we blij dat Ryan inmiddels de training heeft hervat", vertelt de Spanjaard op de clubsite van The Reds. "Hij is een belangrijke speler voor ons en heeft hard gewerkt om weer van zijn kwetsuur te herstellen. Het baart ons echter zorgen dat we hem nu wederom kwijt zullen zijn, als hij wordt geselecteerd voor de Olympische Spelen. Hij is bijna speelklaar en is dan opeens weer weg."

"Dit wordt een heel belangrijk seizoen voor Ryan", voorspelt Benítez. "In zijn eerste seizoen moest hij wennen aan alles, maar nu heeft hij veel meer ervaring. In onze optiek kan hij komend seizoen vooral in het begin van de wedstrijden iets voor ons gaan betekenen, dus het is belangrijk dat hij zo vroeg mogelijk de training van Liverpool hervat."
Bezig met laden …