voetbalzone

‘Benítez werd niet geaccepteerd door de fans, hij was niet welkom’

Gijs Freriks05 jan 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 23:10
Advertentie

Robert Prosinecki staat achter de beslissing van Real Madrid om trainer Rafael Benítez te vervangen door Zinédine Zidane. Laatstgenoemde tekende een contract voor tweeënhalf jaar in het Santiago Bernabéu, waar hij al in dienst was als coach van het tweede elftal Real Madrid Castilla.

voetbalzone

“Benítez werd van begin af aan niet geaccepteerd door de fans, hij was niet welkom”, aldus Prosinecki in een interview met Goal. De 46-jarige Kroaat, tegenwoordig bondscoach van Azerbeidzjan, speelde van 1991 tot 1994 voor Real, maakte tien competitiedoelpunten en won onder meer de Copa del Rey. “Real moest iets veranderen en de coach is dan altijd de eerste die moet gaan”, weet Zuti.

“Zijn vervanger is een ware legende, iemand die ooit de beste speler in de wereld was. Zidane zal het publiek zeker doen opveren. Barcelona is nog altijd de titelfavoriet, maar Zidane gaat Real wakker schudden. Hij is een echte soldaat van Real. Hij heeft geweldige successen geboekt en in tegenstelling tot Benítez, zal Zidane geen problemen hebben met het hebben van autoriteit bij de spelers en de fans. Hij wordt sneller geaccepteerd.”

De 47-jarige oud-linksback Robert Jarni, die één jaar voor Real speelde, is het echter niet met zijn landgenoot eens: “Ik was verrast door het ontslag voor Benítez en ben erg sceptisch wat Zidane betreft. Hoe gaat hij deze ploeg leiden? Hij heeft veel ervaring als speler, maar heeft nooit een eerste elftal getraind. Misschien heeft hij bij Carlo Ancelotti veel geleerd, maar het hoofdtrainerschap is wel even iets anders. Je moet beslissingen nemen, zeker bij een grote club als Real.”

“Als ik Florentino Pérez was, had ik Rafa niet ontslagen. Anderzijds: Pérez kent Zidane goed en vertrouwt hem overduidelijk. Als er één ding verbetert, dan zal dat zeker de relatie tussen de spelersgroep en de coach zijn.” Mesut Özil is in ieder geval blij met de entree van Zizou: “Een goed besluit! Een van de beste spelers ooit is vanaf nu de trainer van Real Madrid. Veel succes #Zizou! #RealMadrid #Zidane #legend #BeTheDifference”, schrijft de Duitser van Arsenal op Instagram.

Bezig met laden …