voetbalzone

Bento herinnert geen kans van Tsjechië, Ronaldo klaar voor 'gevecht'

Bart Kruyt21 jun 2012, 23:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2012, 23:30
Advertentie

Portugal bereikte donderdagavond door een 0-1 overwinning op Tsjechië voor de vierde keer in de historie de halve finale van het EK. De ploeg van Paulo Bento speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van het treffen tussen Spanje en Frankrijk en Cristiano Ronaldo heeft er al zin in: "We weten dat de volgende wedstrijd heel zwaar zal worden, maar dit is een volwassen team. We zijn klaar voor het gevecht dat komen gaat", beloofde de sterspeler van de Portugezen.

/

Ronaldo maakte twee goals tegen Nederland en was ook donderdag weer goud waard, door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken tegen Tsjechië. "We hadden de kwaliteit om naar de halve finale te gaan en dat hebben we bewezen", zei hij na afloop. "En nu zie ik alleen maar glimlachende mensen en hoor ik goede muziek. Wat wil je nog meer?"

Bondscoach Bento was tevreden over de prestatie die zijn ploeg geleverd had: "Ik kan me geen kans van Tsjechië herinneren (de Tsjechen schoten inderdaad geen enkele keer op doel, red.) en in de tweede helft hebben we een voorstelling gegeven", vond de oefenmeester. "Het winnen van het EK? Daar dromen we nog niet van. We willen nu eerst de halve finale winnen: dat is op dit moment onze droom. Pas als we de halve finale winnen mogen we verder kijken."

Michael Bilek, coach van Tsjechië, vond de nederlaag voor zijn ploeg verdiend. "Doelman Petr Cech hield ons met enkele geweldige reddingen nog lange tijd in de wedstrijd. We wilden gevaarlijk zijn in de counter, maar in de tweede helft verdween de kracht en energie uit ons team en één situatie was genoeg om de wedstrijd te beslissen. Maar voor ons was het bereiken van de kwartfinale al een groot succes."

Bezig met laden …