voetbalzone

Bento: 'Ik ben niet blij, maar ik maak me er ook niet druk om'

Bart Kruyt27 mei 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 09:00
Advertentie

Van de vier landen die tijdens het EK in de groep des doods zitten, wist zaterdag niemand haar oefenwedstrijd te winnen. Nederland, Duitsland en Denemarken verloren van respectievelijk Bulgarije, Zwitserland en Brazilië, terwijl Portugal niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Macedonië. Paulo Bento was teleurgesteld, maar maakt zich geen zorgen.

/

Volgens de Portugese bondscoach zal zijn ploeg zich nog wel verbeteren. "Ik ben niet blij met dit resultaat, maar ik maak me er ook niet druk om", zei Bento. "Natuurlijk had ik graag gewonnen en gezien dat we beter hadden gespeeld. Dit was geen goede wedstrijd van ons. We wilden graag testen waar we in de afgelopen week aan hebben gewerkt, maar dat kwam er niet uit. Het gelijkspel was een eerlijk resultaat, Macedonië bood ons goed tegenstand."

Cristiano Ronaldo kwam niet verder dan enkele losse flodders, terwijl ook de andere aanvallers van Portugal geen opening wisten te vinden in de defensie van Macedonië. Portugal begint het EK op 9 juni tegen Duitsland en speelt vervolgens nog tegen Denemarken, dat in de EK-kwalificatiereeks boven de Zuid-Europeanen eindigde, en Nederland.

Bezig met laden …