voetbalzone

Bento: ‘Ik voorzie een pittige wedstrijd tegen Oranje’

Erik van Dam13 aug 2013, 16:53
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2013, 16:53
Advertentie

Bondscoach Paulo Bento van Portugal denkt dat de wedstrijd van woensdagavond tegen Nederland pittig wordt. De twee landen ontmoeten elkaar in Faro voor de twaalfde keer: in het verleden werden een paar stevige wedstrijden uitgevochten. Bento heeft niet al zijn vaste waarden tot zijn beschikking, maar dat mag volgens hem niet verhinderen dat Portugal gewoon vol voor de zege gaat.

/

Portugal was tot nu opmerkelijk vaak Nederland de baas. Oranje won maar één van de elf voorgaande ontmoetingen: in 1991 eindigde de EK-kwalificatiewedstrijd in De Kuip in 1-0 door een doelpunt van Richard Witschge. Drie keer werd het een gelijkspel en liefst zeven keer moest Nederland het hoofd buigen voor de Zuid-Europeanen. Bento hoopt dat Portugal ook nu weer zal zegevieren.

“We missen een paar belangrijke spelers: Nani, João Moutinho, Raul Meireles, Varela en Vierinha”, zei Bento dinsdagmiddag tijdens zijn persconferentie. “Twee van hen gebruikten we zeer regelmatig op ons middenveld en de drie anderen hebben geregeld dienst gedaan aan de zijkanten. Hun afwezigheid bezorgt ons wat kopzorgen, maar het mag niet betekenen dat wij geen goede wedstrijd gaan spelen.”

/

“Ik kijk immers ook naar andere spelers en probeer die stap voor stap te integreren in het elftal. Morgen mogen zij aantonen dat Portugal niet in de problemen komt door afwezige internationals. Ons spel hoeft er ook niet door te veranderen, ook al dwingt Nederland ons om iets defensiever te spelen dan we normaal doen.” Bento spreekt met respect over het Oranje van Louis van Gaal.

“Ze hebben in de WK-kwalificatiereeks tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen”, weet de bondscoach van Portugal. “Ik verwacht dan ook een pittige wedstrijd voor ons, maar wij willen hoe dan ook onze speelstijl laten zien en we gaan voor de zege.” De wedstrijd van woensdagavond in het Estádio Algarve in Faro is uitverkocht. Zo’n 30.000 mensen zullen naar de interland komen kijken.

Bezig met laden …