voetbalzone

Bento: 'Zou me niet verbazen als de kampioen uit onze groep komt'

Bart Kruyt15 mei 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2012, 00:15
Advertentie

Paulo Bento maakte maandagavond zijn selectie van 23 Portugezen bekend voor het aankomende EK. De bondscoach riep twee debutanten op en weet dat zijn ploeg een zwaar toernooi tegemoet gaat. Portugal is ingedeeld in de 'groep des doods', waar ook Nederland in zit. Duitsland en Denemarken zijn de andere tegenstanders van de Zuid-Europeanen.

/

Bento weet dat hij zijn borst nat kan maken. "Natuurlijk wordt het zwaar, maar we hebben een duidelijk doel en dat is de kwartfinale van het EK halen", zei de keuzeheer. "Daarna proberen we natuurlijk zover mogelijk te komen in dit mooie toernooi. Het zou niet mij niet verbazen als de uiteindelijke kampioen uit onze groep komt."

Nederland bereikte twee jaar geleden de WK-finale en geldt daardoor als een van de favorieten voor de eindzege, wat zeker ook van Duitsland kan worden gezegd. Portugal begint het EK tegen Duitsland en treft daarna Denemarken, waarna de groepsfase wordt beëindigd tegen Nederland. 21 mei gaat de ploeg van Bento tot 2 juni op trainingskamp.

De volledige selectie:

Doel: Rui Patricio (Sporting Portugal), Eduardo (Benfica), Beto (CFR Cluj)

Verdediging: Joao Pereira (Sporting Portugal), Bruno Alves (Zenit Sint-Petersburg), Pepe (Real Madrid), Rolando (FC Porto), Fábio Coentrão (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia), Miguel Lopes (Sporting Braga)

Middenveld: Miguel Veloso (Genoa), Raul Meireles (Chelsea), Joao Moutinho (FC Porto), Carlos Martins (Granada), Ruben Micael (Real Zaragoza), Custódio (Sporting Braga)

Aanval: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Helder Postiga (Real Zaragoza), Hugo Almeida (Besiktas), Ricardo Quaresma (Besiktas), Varela (FC Porto) en Nelson Oliveira (Benfica).

Bezig met laden …