Benzema beëindigt bekeravontuur Marseille

28 jan 2009, 22:47
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2009, 22:47
Olympique Lyon heeft woensdag aartsrivaal Olympique Marseille een gevoelige tik uitgedeeld. Door een vroeg doelpunt van Karim Benzema plaatste de bekerhouder zich voor de laatste zestien van de Coupe de France, de nationale beker van Frankrijk: 1-0

Al na twee minuten profiteerde de aanvaller van een fout in de verdediging van L'OM door van dichtbij raak te schieten. In het laatste half uur slaagde de thuisploeg erin om met tien man, Kader Keita kreeg zijn tweede gele kaart, de minieme voorsprong tegen de tienvoudig bekerwinnaar vast te houden. Benzema schoot vijf minuten na de hervatting nog op het alumnium.

In blessuretijd kreeg Marseille echter nog wel een dot van een kans. Doelman Hugo Lloris redde echter uitstekend op de inzet van Sylvain Wiltord. De uitschakeling was niet enige tegenvaller voor de ploeg van Eric Gerets. Na een botsing met Lloris moest Bakari Kone al na twintig minuten per brancard van het veld gedragen worden.