voetbalzone

Benzema bekent schuld in zaak rond sekstape Valbuena

Erik van Dam05 nov 2015, 10:21
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 10:21
Advertentie

Karim Benzema heeft donderdag voor de rechter in Frankrijk schuld bekend in de zaak-Mathieu Valbuena. Drie mannen dwongen Valbuena met geld over de brug te komen, anders zouden zij een sekstape van de Franse voetballer van Olympique Lyon openbaren. Benzema gaf eerder via zijn advocaten aan er helemaal niets mee te maken te hebben, maar nu heeft hij in de rechtszaal laten weten toch betrokken te zijn bij de hele zaak.

voetbalzone

De mannen die Valbuena chanteerden en afpersten eisten 150.000 euro van hem, om de sekstape niet vrij te geven. Benzema moest zich bij de politie melden voor een verhoor, omdat zijn naam voorbij kwam in afgeluisterde telefoongesprekken. Zijn advocaat Sylvain Cormier zei tegen AS dat de spits van Real Madrid onschuldig was, maar de Franse media meldden vervolgens dat Benzema van woensdag op donderdag toch een nacht in de cel moest blijven.

Donderdag verscheen hij voor de rechter en daar gaf hij toe betrokken te zijn. Hij zou als tussenpersoon hebben opgetreden, zoveel is tot nu toe slechts duidelijk. Wat de gevolgen zijn moet nog blijken: misschien blijft Benzema in hechtenis, maar misschien mag hij zich gewoon melden bij zijn club om mee te trainen. Zeker is wel dat de Frans international nu ten dele schuld heeft bekend in de zaak-Valbuena.

Vorige maand werd oud-profvoetballer Djibril Cissé al verhoord door de politie. De voormalig spits gaf daarbij aan dat hij Valbuena niet had gechanteerd, maar hem alleen had gewaarschuwd dat het heel slecht zou kunnen uitpakken voor zijn oud-teamgenoot. Valbuena nam het advies ter harte en diende een aanklacht in bij de politie. Die ging vervolgens praten met Cissé om te weten te komen wat zijn rol was in het hele verhaal en na het verhoor kon Cissé weer gewoon naar huis.

Bezig met laden …