Benzema belangrijk bij benauwde overwinning Frankrijk op Albanië

Thijs Post02 sep 2011, 22:58
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2011, 22:58

Nadat Bosnië en Herzegovina eerder op de avond al met 0-2 had gewonnen bij Wit-Rusland, heeft ook Frankrijk vrijdag haar wedstrijd in Groep D van de EK-kwalificatiereeks gewonnen. Makkelijk ging dat niet, want de manschappen van bondscoach Laurent Blanc hadden de grootste moeite met Albanië. De pauze werd bereikt met een positieve marge van twee, maar na de onderbreking was het alle hens aan dek. Het werd uiteindelijk 1-2.

/

Het eerste schot van de in boevenpakken gestoken bezoekers was direct raak. Karim Benzema tekende na elf minuten voor de openingstreffer met een verdekt schot, die vervelend stuiterde voor Albanië-doelman Samir Ujkani. Het scheelde niet veel of de gelijkmaker stond een minuut later al op het bord, maar Hamdi Salihi raakte de lat. Benzema stond na achttien minuten aan de basis van de prachtige 2-0 van Yann M’Vila: de spits van Real Madrid trok de bal terug en M’Vila knalde via de binnenkant van de paal in de verre hoek raak.

De Fransen leken op rozen te zitten, temeer omdat Franck Ribéry de lat nog had geraakt, maar achterin zag het er toch niet erg stevig uit. Dat bleek wel een minuut na de onderbreking: een misverstand tussen (en geklungel van) Younes Kaboul en Éric Abidal werd afgestraft door Erjon Bogdani, die de bal onder Hugo Lloris door tikte. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om te overleven, schoten zelf nog wel op de paal via Kaboul en Nasri, en hielden aan de andere kant het doel verder schoon.