voetbalzone

Benzema doet boekje open: ‘Toen ik dat hoorde, werd ik gek’

Thijs Post02 dec 2015, 20:15
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 20:15
Advertentie

Op de Franse televisiezender TF1 heeft Karim Benzema voor het eerst sinds het chantageschandaal rond Mathieu Valbuena zijn zegje gedaan. Benzema zou bemiddeld hebben tussen Valbuena en drie afpersers, die 150.000 euro wilden hebben om een seksvideo uit de openbaarheid te houden. Benzema zegt dat hij helemaal geen kwaad in de zin had.

voetbalzone

“Ik word continu omringd door media, daarom wilde ik mijn zegje doen. Het is meedogenloos, anders kan ik het niet omschrijven”, begint Benzema. “Ik ben beschuldigd, ik word door het slijk getrokken of ik een crimineel ben. Het is verschrikkelijk. Ik heb het met Valbuena nooit gehad over geld. Wat hij in Le Monde heeft laten optekenen, ik denk niet dat het precies is wat hij dacht. De afpersers, die ken ik niet eens. Karim Zenati is een goede vriend. Hij zat in de gevangenis, kwam twee jaar geleden vrij en heeft een nieuwe kans gekregen. Hij is als mijn broer.”

“Toen ik Valbuena die avond zag, was hij niet teleurgesteld”, gaat Benzema verder. “Integendeel. Hij zei: ‘Bedankt voor het waarschuwen, vriend’. Vraag hem dat maar. Ik heb er alleen spijt van dat ik aan de telefoon met Karim op een vrolijke manier heb gepraat. Ik snap ook dat mensen ons taalgebruik vulgair vinden, maar we maakten wat grapjes. Dat woord (Tarlouze, een scheldwoord voor ‘homo’, red.), alle spelers begrijpen dat. Zo noemen we elkaar ook grappend in de kleedkamer.”

voetbalzone

“Wat er is gebeurd, is simpel. Ik hoorde dat er een video was en ik wilde Mathieu dat laten weten, maar hij wist het al. Ik zei dat ik een vriend in Lyon had, een vriend die het kon oplossen. Karim Zenati dus. Daar hebben we over gesproken. Ik heb hem gewaarschuwd voor zijn familie, dat was het belangrijkste. Toen ik hoorde dat ik hem zou chanteren, werd ik gek. Daar heeft het niets mee te maken. Ik leef fantastisch, ik heb echt niet meer geld nodig. Ik verwacht helemaal geen geld en daar heb ik ook nooit over gesproken. Ik heb alleen laten weten dat mijn vriend in Lyon het kon oplossen.”

“Ik had gewoon mijn excuses kunnen aanbieden, dus ik snap niet dat ik de nacht op het politiebureau moest doorbrengen. Ik werd in een cel gestopt en ik moest slapen als een crimineel, terwijl ik zelf om een verhoor heb gevraagd. Ik acteer niet voor de camera, ik speel geen spelletje. Ik ben oprecht. Ik hoop dat het goed eindigt voor Mathieu, voor mij en voor mijn vriend. En dat we allemaal met de nationale ploeg van Frankrijk het EK kunnen winnen.”

Bezig met laden …