voetbalzone

Benzema: ‘Hij legde Messi aan banden en Messi was niet de enige’

Erik van Dam31 mei 2013, 13:22
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 13:22
Advertentie
/

Eén van de grootste revelaties op de Europese velden dit seizoen was Raphaël Varane. Twee jaar geleden haalde José Mourinho de jonge Franse verdediger als een volslagen onbekende naar Real Madrid, maar inmiddels heeft Varane naam gemaakt. De twintigjarige verdediger hield flink wat spitsen in bedwang in grote wedstrijden en kreeg van alle kanten complimenten uitgedeeld.

Zijn land- en teamgenoot Karim Benzema is ook onder de indruk, zegt hij. “Hij is al echt een goede voetballer, naar wie ik graag kijk”, geeft de spits goedkeurend aan. “Hij liet zien hoe goed hij is wanneer hij daar ook maar de kans toe kreeg. En hij zit nu in hetzelfde proces bij het Franse nationale team. Hij is nog jong, maar al heel goed en heeft in mijn ogen alles wat je nodig hebt om een steunpilaar te zijn voor Frankrijk.”

Benzema vond het knap dat Varane zich dit seizoen tegen zoveel aanvallers staande hield. “Hij legde Lionel Messi aan banden en Messi was ook niet de enige. Hij heeft het tegen ontzettend veel aanvallers goed gedaan. Wat betreft Neymar en andere nieuwe spitsen: we zullen het wel zien. Ik denk niet dat Raphaël zich echt focust op wie de spits van de tegenstander is. Hij speelt gewoon zijn eigen spel.”

Bezig met laden …