voetbalzone

Benzema krijgt spotgoedkope ‘opvolger’ bij Real; Pérez heeft nieuws voor Mbappé

Tom Rofekamp19 jun 2023, 11:52
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 11:52
Advertentie

Real Madrid heeft zich versterkt met Joselu. Dat bevestigt de club maandag in een officieel persbericht. Met de komst van de Spaans international vult Real het gat in dat Karim Benzema achterlaat én lijkt de selectie nagenoeg rond. Florentino Pérez erkende zondag namelijk geen grote aankopen meer te zullen doen. De komst van Kylian Mbappé lijkt daardoor uitgesloten.

Het nieuws over Joselu hing al enige tijd in de lucht. Relevo wist donderdag al dat de overgang rond was en nu geeft ook Real witte rook. Joselu, kersvers Nations League-winnaar, komt op huurbasis over van degradant Espanyol en kan na dit seizoen de definitieve overstap maken naar Santiago Bernabéu. De 33-jarige spits heeft al een verleden bij Real: tussen 2009 en 2012 speelde hij al in het hemelwit, al was dat voornamelijk in het beloftenteam.

Joselu lijkt in Madrid de directe opvolger van de naar Al-Ittihad vertrekkende Benzema te worden. Dat kan geconcludeerd worden op basis van Pérez' woorden van afgelopen zondag. De Real-voorzitter werd aan fans gevraagd naar Joselu's komst, wat hij bevestigde en aanvulde met info over de rest van deze transferzomer. Pérez zei geen grote aankopen meer te zullen doen na Jude Bellingham, waardoor de komst van Mbappé en/of Harry Kane zo goed als uitgesloten lijkt.

Zeker Mbappé werd afgelopen week veelvuldig aan Real gelinkt. De steraanvaller zou willen vertrekken bij Paris Saint-Germain en volgens Le Parisien zou hij zijn zinnen op een transfer naar de Koninklijke hebben gezet. Mbappé drukte laatstgenoemde gerucht al snel de kop in. Kane werd in een eerder stadium al in verband gebracht met Real. The Athletic schreef begin juni dat Carlo Ancelotti de goalgetter dolgraag aan zijn selectie zou willen toevoegen.

Mogelijk ziet Real Joselu toch meer als back-upoptie, en wil het alsnog een één-op-één-vervanger van Benzema uit het goedkopere segment halen. Ook Mariano Díaz, die vorig seizoen tweede keus was, vertrekt namelijk uit Bernabéu. Naast Benzema en Díaz nemen ook Eden Hazard en Marcos Asensio afscheid, waartegenover de komst van Brahim Díaz, Fran García, Antonio Blanco en dus Bellingham en Joselu staat.

Bezig met laden …