voetbalzone

Benzema ontbreekt bij Real: 'Emotioneel gaat het goed met hem'

Bart Kruyt07 nov 2015, 13:55
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2015, 13:55
Advertentie

Real Madrid moet het zondag in de zware uitwedstrijd tegen Sevilla nog zien te redden zonder Karim Benzema. De aanvaller raakte deze week in opspraak, omdat hij een rol zou hebben gespeeld in de afpersingszaak rondom Mathieu Valbuena. Rafael Benítez ontkent echter dat Benzema er daarom niet bij is tegen Sevilla; volgens de coach is zijn spits nog niet helemaal fit.

voetbalzone

Benzema miste de laatste wedstrijden van Real wegens een dijbeenblessure, maar trainde zaterdag wel weer mee met de selectie. Toch zal hij zondag nog niet bij de wedstrijdselectie horen. “Hij zit in de laatste fase van zijn herstel”, zei Benítez. “We hebben besloten hem in Madrid te laten om honderd procent te worden. Emotioneel gezien gaat het goed met Karim. De club heeft een statement uitgebracht, waarin duidelijk is gemaakt dat iedereen hem steunt. Zijn ploeggenoten helpen hem en steunen hem ook. Verder moeten we maar gewoon afwachten wat er gebeurt.”

Drie mannen dreigden een sekstape van Valbuena openbaar te maken als hij geen 150.000 euro zou betalen en Benzema zou als tussenpersoon hebben opgetreden. Eerder deze week werd Benzema op een Frans politiebureau verhoord.

Bezig met laden …