voetbalzone

Beoogde opvolger Lewandowski mag zich laten keuren in Dortmund

Bart Kruyt03 jul 2013, 21:37
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 21:37
Advertentie

Alles wijst erop dat Pierre-Emerick Aubameyang na Sokratis Papastathopoulos de tweede zomeraankoop van Borussia Dortmund zal gaan worden. Diverse Franse en Duitse media wisten dinsdag al te melden dat een deal nabij is en een dag later heeft Aubameyang van Saint-Étienne toestemming gekregen om zich medisch te laten keuren bij de verliezend Champions League-finalist.

/

Borussia zal dertien miljoen euro betalen voor de international van Gabon, die in het afgelopen seizoen negentien keer scoorde in de Ligue 1 en enkel Zlatan Ibrahimovic voor zich hoefde te dulden op de topscorerslijst van de Franse competitie. "Hij heeft toestemming gekregen om zich medisch te laten keuren bij Borussia", bevestigt Saint-Étienne-voorzitter Roland Romeyer. "De deal is nog niet afgerond, maar ik heb er geen twijfels over dat we een akkoord zullen bereiken."

De 24-jarige Aubameyang moet bij Borussia de opvolger worden van Robert Lewandowski, die nog maar één jaar onder contract staat in Westfalen en graag naar Bayern München wil. Aubemeyang heeft in Frankrijk ook laten zien over scorend vermogen te beschikken: in 87 duels trof hij 37 maal doel. "We hebben er vertrouwen in dat de deal snel afgerond kan worden", laat Borussia's technisch directeur Michael Zorc weten.

Bezig met laden …