voetbalzone

Beoogde opvolger Neymar tekent nieuw contract met enorme afkoopsom

Gijs Freriks24 sep 2014, 08:10
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2014, 08:10
Advertentie

Gabriel Barbosa Almeida, beter bekend als Gabigol, heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij Santos. Dat maakt de club uit São Paulo via de officiële kanalen bekend. In het contract van de achttienjarige voorhoedespeler is een gelimiteerde transfersom van vijftig miljoen euro opgenomen.

voetbalzone

Gabigol maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Santos. Hij deed dat in de afscheidswedstrijd van Neymar en wordt ook gezien als de opvolger van de huidige speler van Barcelona. De Catalanen zouden bij de transfer van Neymar in juli 2013 ook een eerste optie op Gabriel hebben bedongen. Het talent geldt als misschien wel het grootste aanvalstalent van Brazilië.

Het vorige contract van Gabriel liep in september 2015 af, maar nu ligt hij tot 2019 vast bij Santos. De belofte verdiende 20.000 euro per maand, maar heeft ook een flinke salarisverhoging gekregen, al is het onduidelijk over hoeveel geld het gaat. Veertig procent van de transferrechten van Gabigol zijn overigens in handen van de eigen familie van de speler.

Bezig met laden …