Berbatov bewijst waarde op Corsica met twee doelpunten en assist

Gijs Freriks26 apr 2014, 18:55
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2014, 18:55

Dimitar Berbatov is een schot in de roos gebleken voor AS Monaco. De Bulgaar kwam als vervanger van Radamel Falcao naar het prinsdom en scoorde al zes keer in twaalf officiële wedstrijden. Mitko was zaterdag opnieuw belangrijk, want in de uitwedstrijd tegen Ajaccio nam hij twee doelpunten en één assist voor zijn rekening. Monaco won met 1-4 en is bijna zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Les Rouge et Blanc hoeven nu nog maar twee punten te pakken om een plaatsbewijs voor het miljoenenbal te bemachtigen. De promovendus van Claudio Ranieri had het in de eerste helft nog lastig met Ajaccio, de al gedegradeerde hekkensluiter van de Ligue 1. De beste kans voor rust was voor João Moutinho, die op de voeten van Guillermo Ochoa schoot. Zeven minuten na rust brak Berbatov de ban door een voorzet van Moutinho in de verre hoek te koppen: 0-1.

Na 74 minuten maakte Berbatov er 0-2 van, door van dichtbij heel koeltjes af te ronden. Een minuut later deed AS Roma-huurling Gadji Tallo met een keihard schot wat terug, maar Geoffrey Kondogbia (op aangeven van Berbatov) en Lucas Ocampos schroefden de score op. Monaco won zijn vierde duel op rij treft in het restant van de competitie Guingamp, Valenciennes en Bordeaux. Paris Saint-Germain kan zondag bij een zege op Sochaux overigens kampioen worden.