voetbalzone

Berbatov: 'Drie spelers kunnen niet de hele kar trekken'

15 okt 2009, 16:20
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2009, 16:20
Advertentie
Bulgarije greep in de laatste zes kwalificatiereeksen vijfmaal naast plaatsing voor het hoofdtoernooi. Ook volgend jaar in Zuid-Afrika ontbreken de Bulgaren op het appèl. Een van de sterspelers, Dimitar Berbatov, ziet zich genoodzaakt de noodklok te luiden. Het niveau van de spelers is op een enkeling na belabberd, zo liet de aanvaller van Manchester United woensdag na de 6-2 overwinning op Georgië weten.

"Met het resultaat tegen Georgië mogen de realiteit nog steeds niet uit het oog verliezen", stelde de 75-voudig international. "We moeten nu niet denken dat alle problemen zijn opgelost omdat we nu zes keer hebben gescoord in zomaar een wedstrijdje." Vier dagen eerder werd namelijk met 4-1 van Cyprus verloren.

"En de realiteit wijst uit dat we niet op alle posities goede spelers hebben. Drie spelers kunnen niet samen de hele kar trekken." Het trio waar Berbatov op doelt, bestaat uit Martin Petrov, Stilian Petrov en hijzelf. 'Ik ben altijd optimistisch geweest, maar ik zie nog geen licht aan het einde van de tunnel. Er is een berg werk te doen. Laatst ben ik wezen kijken bij CSKA Sofia en toen ben ik erin geslaagd in slaap te vallen."
Bezig met laden …