voetbalzone

Berbatov heeft rust nodig en mist interlands

22 mrt 2009, 13:59
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2009, 13:59
Advertentie
Dimitar Berbatov blijft volgende week in Engeland. De Bulgaarse spits van Manchester United was door bondscoach Stanimir Stoilov opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Cyprus, maar kan volgens de medische staf niet spelen. Berbatov heeft last van een enkelblessure en moet rust houden.



De aanvoerder van de Bulgaarse ploeg, die reeds 41 keer scoorde in 67 interlands, raakte geblesseerd in de verloren wedstrijd tegen Fulham (2-0). “Het is absoluut ondenkbaar dat Dimitar volgende week zal spelen”, vertelde Mihail Iliev, teamdokter van de nationale ploeg, aan Reuters. “Ik heb geïnformeerd bij de medische staf van United en daar zegt men dat hij niet kan spelen. Dimitar moet absolute rust houden.”

De absentie van Berbatov betekent een flinke domper voor de Bulgaren, die ook al Martin Petrov (Manchester City) en Alexandar Tunchev (Leicester City) geblesseerd zagen afhaken. Bulgarije staat momenteel derde in groep 8 en kan overwinningen op Ierland en Cyprus goed gebruiken. Stoilov heeft nog geen vervanger opgeroepen voor Berbatov.
Bezig met laden …