voetbalzone

Berbatov: ‘Ik ben al wat ouder, maar voetbal is voor intelligente mensen’

Erik van Dam04 feb 2014, 16:24
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2014, 16:24
Advertentie

Dimitar Berbatov maakte op de slotdag van de winterse transfermarkt de overstap van Fulham naar AS Monaco, dat hem tot de zomer huurt nu Radamel Falcao er lang naast staat met een blessure. De 33-jarige Bulgaar kan aanstaande zondag zijn debuut maken voor zijn nieuwe club, die dan direct de kraker tegen Paris Saint-Germain speelt. Berbatov vindt het bepaald niet erg om te moeten debuteren in zo’n belangrijke wedstrijd.

voetbalzone

“Het is de best denkbare manier om te starten”, zegt de routinier zelfverzekerd. “Je speelt meteen tegen één van de beste clubs die er is en waar één van de beste spelers van het moment speelt. Wat wil je nog meer? Het wordt voor mij een geweldige mogelijkheid, het is eigenlijk perfect. Ik was de laatste tijd op zoek naar iets nieuws, toen AS Monaco me belde. Ik heb toen contact gezocht met Patrice Evra, mijn oude vriend, en die kon alleen maar goede dingen zeggen over de club.”

Berbatov kreeg dinsdag de vraag voorgelegd of hij nog steeds de spits kan zijn die bij Manchester United makkelijk scoorde. “Mijn haar is in ieder geval niet meer zoals toen”, was zijn komische antwoord. “Maar ik ga mijn best doen! Ik ben inmiddels al wat ouder, maar voetbal is voor intelligente mensen. We zullen de komende maanden zien of ik nog dezelfde ben of niet, maar ik voel me goed. Ik ben hier niet om iemands plek in te nemen. Ik ben hier om het team te helpen met doelpunten en assists.”

Bezig met laden …