voetbalzone

Berbatov wil Bulgaarse prijs niet meer winnen: 'Stop met stemmen op mij'

Bart Kruyt20 dec 2010, 20:42
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2010, 20:42
Advertentie

Dimitar Berbatov legde maandag opnieuw beslag op de titel Bulgaars Speler van het Jaar. Het is al de zevende keer dat Berbatov met de prestigieuze titel aan de haal gaat; hij was al recordhouder toen hij de prijs voor de zesde keer won. In 2002, '04, '05, '07, '08 en '09 was Berbatov ook al Bulgarije's nummer één. De aanvaller van Manchester United vindt het nu wel genoeg geweest en vraagt de jury: “Stop alsjeblieft met stemmen op mij.”

/

Berbatov benadrukt nog altijd vereerd te zijn, maar vindt het tijd voor een andere winnaar. “Ik geef er de voorkeur aan dat jongere spelers de prijs eens winnen”, benadrukt de centrumspits. In alle competities samen maakte Berbatov, die in maart zijn interlandloopbaan tot een einde bracht, dit kalenderjaar in totaal achttien doelpunten.

De 77-voudig international (48 doelpunten) gaf verder aan dat hij hoopt nog enige tijd bij Manchester United te kunnen blijven. “Ik heb gevochten om een kans bij United te krijgen”, zegt Berbatov. “Als ik vertrek, wordt het alleen maar minder. Waarom zou ik dat doen?” Gaziantepspor-middenvelder Ivelin Popov werd tweede in de uitverkiezing, FC Twente-doelman Nikolay Mihaylov eindigde als derde.

Bezig met laden …