voetbalzone

'Berbatov zal gesprek met Matthäus niet weigeren, maar keert niet terug'

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2010, 08:37
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 08:37
Advertentie

Dimitar Berbatov keert niet terug als international van Bulgarije, zo verzekert zaakwaarnemer Emil Danchev. Lothar Matthäus, de nieuwe bondscoach van de Bulgaren, had vorige week bij zijn presentatie laten weten dat hij graag over de aanvaller van Manchester United zou willen beschikken. Berbatov kondigde vier maanden geleden aan dat hij zich niet meer beschikbaar stelde.

/

"Dimitar zal een gesprek met Matthäus uiteraard niet weigeren", vertelt Danchev maandag in diverse Bulgaarse media. "Maar verder zal er niets gebeuren. Hij keert niet terug in het nationale elftal. Dat heeft hij enkele maanden geleden al laten weten." De 29-jarige Berbatov gaf destijds aan dat hij zich op zijn clubcarrière wilde richten en zijn lichaam niet dubbel wilde belasten.

Matthäus, de opvolger van Stanimir Stoilov, staat voor de lastige taak om Bulgarije naar het EK van 2012 te loodsen. De eerste twee kwalificatieduels tegen Engeland en Montenegro gingen verloren. Het eerste duel onder leiding van de Duitsers staat voor 8 oktober op de rol, dan is Wales in Cardiff de opponent.

Bezig met laden …