voetbalzone

Berden: 'Hij werd na de wedstrijd tegen Spanje zelfs vergeleken met Terry'

Bart Kruyt30 jul 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2012, 07:30
Advertentie

Japan plaatste zich met twee overwinningen voor de knock-outfase van de Olympische Spelen en mag blijven hopen op een gouden medaille. Maya Yoshida is basisspeler in het succesvolle elftal en draagt zelfs de aanvoerdersband om zijn arm. Hai Berden, voorzitter van VVV-Venlo, denkt dat de kans groot is dat hij Yoshida deze zomer voor veel geld zal gaan verkopen.

/

De 23-jarige Yoshida maakte vooral tegen Spanje (0-1 winst) veel indruk. "Maya stond al in de belangstelling van Aston Villa, maar uiteindelijk ging de transfer van Ron Vlaar toch door", zegt Berden tegen De Telegraaf. "Hij werd na de wedstrijd tegen Spanje door Engelse media zelfs vergeleken John Terry. Ik bezoek het laatste groepsduel van Japan tegen Honduras komende woensdag. De kans is groot dat ik dan benaderd zal worden door verschillende clubs die interesse hebben in Maya."

Yoshida heeft nog een contract voor een jaar en VVV zal hem dus deze zomer moeten verkopen, om nog iets aan hem te verdienen. "Voor VVV en Maya zelf is dit het perfecte moment dat hij de stap naar een grotere club maakt", vindt Berden, die weet dat er clubs uit Engeland en Duitsland geïnteresseerd zijn in de Japanner. Zijn landgenoot Keisuke Honda maakte in het verleden al voor veel geld de overstap van VVV naar CSKA Moskou.

Bezig met laden …