voetbalzone

‘Berekenende Van Geel gokt simpelweg op het scenario van Ajax’

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2015, 06:10
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2015, 06:10
Advertentie
voetbalzone

Feyenoord wil deze week de laatste hand leggen aan de opvolging van trainer Fred Rutten, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. Technisch directeur Martin van Geel heeft Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst afgelopen vrijdag verteld dat de Rotterdamse club bepaalt wie er als hoofdtrainer gaat fungeren en wie straks de rechterhand gaat worden.

In principe is Van Gastel de logische eerste keuze. Hij heeft meer ervaring in het trainingsvak als zelfstandig (jeugd)trainer dan Van Bronckhorst. Van Gastel heeft intern echter aangegeven dat hij oud wil worden bij Feyenoord en dat is op dat vlak zodoende een minpunt. Van Bronckhorst ligt goed bij de spelers, maar het dagblad wijst erop dat daar bij assistenten wel vaker sprake van is.

Het Algemeen Dagblad is van mening dat Van Geel ‘simpelweg gokt op het scenario van Ajax’. Frank de Boer was weliswaar nimmer assistent-trainer in Amsterdam, maar wel jarenlang jeugdtrainer. Als hoofdtrainer bleek hij later een schot in de roos. “Het is in De Kuip een kwestie van 'op hoop van zegen'. Omdat er simpelweg nauwelijks geschikte kandidaten zijn om Rutten op te volgen”, zo verzekert journalist Mikos Gouka van het dagblad. Daarnaast staat de buitenwereld positief tegenover de aanstelling van ‘twee trouwe clubjongens’ en zodoende verzet zelfs ‘de berekenende’ Van Geel zich niet meer.

Bezig met laden …