Berger debuteert op bank van Australië met nederlaag tegen Slovenië

Daniel Cabot Kerkdijk11 aug 2010, 23:05
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 23:05

Australië heeft haar eerste optreden na het WK in Zuid-Afrika niet winnend kunnen afsluiten. De ploeg van interim-bondscoach Han Berger ging woensdag in Ljubjana met 2-0 onderuit tegen Slovenië. Beide landen waren op de recente mondiale eindronde reeds na de groepsfase uitgespeeld.

Bij The Socceroos maakten vele talenten hun opwachting. Berger zag hoe zijn elftal niet was opgewassen tegen Slovenië, dat domineerde én kansen creërde. Toch bleef Australië in de eerste helft overeind. Een rake kopbal van Zlatko Dedic in de 78ste minuut brak de ban voor de Slovenen.

Lucas Neill had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de verdediger miste bij de tweede paal een dot van een kans. Met een prachtige inzet in blessuretijd zorgde Zlatan Ljubijankic voor het slotakkoord. De opvolger van Berger, Holger Osieck, debuteert op 3 september in het oefenduel met Zwitserland.